Mitä hyötyä on lapsen lähettämisestä kesäleirille? | Nimilaput.fi
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Ilmainen toimitus!
Mitä hyötyä on lapsen lähettämisestä kesäleirille?
23
April

Mitä hyötyä on lapsen lähettämisestä kesäleirille?

  • Laura T.

Kun sää lämpenee ja päivät pitenevät, on lapsillasi mahdollisuus viettää tavallista enemmän aikaa ulkona leikkien auringonpaisteessa. Kyllä, kesä on jo hyvää vauhtia tulossa, joten on myös todennäköistä, että lapsesi koulu suunnittelee kesäleirimatkaa tai että mietit jo kuumeisesti, voisiko lapsesi viettää osan kesästä kesäleirillä työpäiviesi aikana. Jos lapsesi on päiväkodissa, saattaa myös päiväkoti suunnitella erilaisia kesäisiä retkiä.

Jos et ole vielä koskaan lähettänyt lastasi kesäleirille, jatka lukemista ottaaksesi selvää, miksi leiristä on niin kovin paljon hyötyä.

Se on lapselle tekosyy harrastaa runsaasti liikuntaa

Nykyisin suurin osa lapsista viettää aivan liian paljon aikaa sisällä pelaamassa älypuhelimilla ja tietokoneilla, joten kesäleiri on heille erinomainen tekosyy osallistua johonkin fyysiseen ulkoilma-aktiviteettiin. Onpa kyseessä sitten vesiurheilu, kävely tai itsepuolustuskurssi, on todennäköistä, että luvassa on runsaasti ohjattuja aktiviteetteja, joihin lapsesi osallistuu, ja jotka kohottavat heidän terveydentilaansa sekä yleistä hyvinvointiaan.

Se parantaa heidän itseluottamustaan

Kesäleirit ovat ainutlaatuisia ympäristöjä siinä mielessä, että ne poistavat lapsilta akateemiset paineet, joita he kohtaavat koulussa. Koska leirit keskittyvät enemmän henkilökohtaiseen ja sosiaaliseen kehittymiseen, ne ovat upea mahdollisuus ujoille lapsille tulla ulos kuoristaan.

Se auttaa heitä oppimaan elämässä tarvittavia taitoja

Ulkoilu ja elävästä, ympäröivästä luonnosta oppiminen ovat lapsille upea tapa kehittää pitkäkestoisia taitoja, jotka näkyvät eri tasoilla heidän elämässään. Nämä taidot ulottuvat seikkailun tärkeyden oppimisesta siihen, että lapsi oppii näkemään roolin, joka luonnolla on meidän jokaisen elämässä. Leireillä opitaankin paljon sellaista, jota lapsesi ei voi koskaan oppia luokkahuoneessa.

Heistä tulee aikaisempaa itsenäisempiä

Vaikka sinua saattaakin jännittää lähettää lapsesi leirille, jossa hän ei ole valvovan silmäsi alla tai jossa lapsen tuttu opettaja ei ole valvomassa lasta, niin leirille osallistuminen on lapselle upea mahdollisuus kehittyä entistä itsenäisemmäksi. Hän oppii tekemään päivittäisiä päätöksiä itsenäisesti ja huomaat varmasti positiivisen eron, kun lapsesi palaa kotiin.

Leirin aikana on mahdollista luoda upeita ystävyyssuhteita

Koulujen pihoilla saattaa välitunneilla helposti muodostua kuppikuntia, mutta leireillä lapsia kannustetaan leikkimään kaikkien kanssa ja suurin osa aktiviteeteista tehdään suurissa ryhmissä. Leirit ovatkin erinomaisia paikkoja löytää pitkäkestoisia ystävyyssuhteita.

Jos lähetät lapsesi tänä vuonna kesäleirille, uudelleen käytettävät lasten rannekkeemme ovat must-have-hankinta lapsesi reppuun leirille mukaan otettavaksi. Voit kirjoittaa lapsesi nimen rannekkeeseen, samoin kuin yhteystietosi, mikä antaa sinulle mielenrauhaa lapsesi ollessa poissa kotoa.

Tagit: kesäleiri, uudelleen käytettävät lasten rannekkeet, urheilu, fyysinen aktiivisuus