5 asiaa, jotka lapsesi oppii ollessaan kesäleirillä | Nimilaput.fi
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Ilmainen toimitus!
5 asiaa, jotka lapsesi oppii ollessaan kesäleirillä
11
May

5 asiaa, jotka lapsesi oppii ollessaan kesäleirillä

  • Laura T.

Kesäleiri on täydellinen ympäristö lapsellesi oppia uusia asioita, kasvattaa itseluottamusta sekä saada uusia ystäviä. Kouluun liittyvien paineiden ulottumattomissa monet lapset kukoistavat, oppivat lisää itsestään ja kehittävät elämässä tarvittavia taitoja, joita he eivät voisi oppia luokassa.

Kesäleiri on myös upea paikka lapselle fyysisen aktiivisuuden kannalta, koska siellä lapsi saa viettää aikaa teknisten laitteiden ulottumattomissa.

Lue lisää ottaaksesi selvää 5 asiasta, jotka lapsesi oppii kesäleirin aikana.

1. Itsenäisyys

Lapsesi ollessa poissa valvovan silmäsi ja ohjeidesi alaisuudesta on varmaa, että lapsen itsenäisyys kehittyy valtavasti. Hän oppii, kuinka ajatella ja tehdä päätöksiä itsenäisesti. Samalla hän kerää itseluottamusta tehdä asioita ilman, että sinä valvot häntä.

2. Kiitollisuus

Usein itsenäisyyden kanssa käsi kädessä kulkee kiitollisuus, joten saatat huomata, että pikkuisesi on täynnä kiitollisuutta palatessaan kotiin luoksesi. Sen jälkeen, kun hän on joutunut selviytymään itsenäisesti muutamia viikkoja, saatat yllättyä, kuinka kiitollinen hän on kaikesta mitä teet kotona hänen puolestaan.

3. Yhteisöllisyyden tunne

Suurin osa leireistä pyrkii luomaan lapsille yhtenäisyyden tunteen ja kannustamaan heitä tekemään asioita yhdessä, jotta ne saadaan tehdyiksi. Leiri opettaa lapsille, että he voivat helposti luoda ystävien tukijärjestelmän ollessaan poissa vanhempiensa luota, mikä on tärkeä elämäntaito, jota tarvitaan niin koulussa, yliopistossa kuin työurallakin lasten ollessa jo vanhempia.

4. Rohkeus

Erityisesti ujoille lapsille on tärkeää saada lisää rohkeutta. Kesäleiri onkin täydellinen paikka tällaiselle lapselle tulla ulos kuorestaan ja oppia, kuinka olla rohkea ja urhea. Tämän ei tarvitse tarkoittaa rohkeutta kiivetä kivien päälle tai myöskään uida joessa, vaan se tarkoittaa rohkeutta ottaa henkilökohtaisia ja sosiaalisia riskejä, tutustuen uusiin ystäviin sekä oppien ajattelemaan itsenäisesti.

5. Oppia kuka hän todella on

Leiri on ainutlaatuinen ympäristö siinä mielessä, että monet lasten arjesta tutut asiat eivät pädekään leirin aikana tai niitä ei välttämättä ole käytössä lainkaan. Asiat kuten videopelit, tietokoneet ja elokuvat voivat olla mahtavia oppimisen välineitä lapsille, mutta ne voivat myös estää lapsia oppimasta enemmän itsestään. Leiri avaa heidän mielensä tavallista enemmän ja auttaa heitä huomaamaan oman persoonallisuutensa osa-alueita, joita he eivät ole koskaan ennen huomanneet.

Tagit: kesäleiri, itsenäisyys, yhteisö, identiteetti, lapset, vanhemmat, hyväksyntä, rohkeus, leiri