Onko lelujen jakaminen avain vanhemmille jouluisia paineita vastaan? | Nimilaput.fi
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Ilmainen toimitus!
Onko lelujen jakaminen avain vanhemmille jouluisia paineita vastaan?
20
December

Onko lelujen jakaminen avain vanhemmille jouluisia paineita vastaan?

  • Laura T.

Jälleenmyyjät odottavat joulun 2018 olevan jättimenestys lelujen myynnin saralla. Kaiken ikäisille lapsille suunnattuja leluja odotetaan menevän kaupaksi jälleen runsain mitoin ja joulun alusaika onkin oivallista sesonkiaikaa lelukaupoille.

Samalla kun suosituimmista joululahjoista on tullut joka vuosi aina vain kalliimpia, vanhempia kohtaan asetetut paineet tarjota lapsilleen kaikki joulupukin toivekirjeissä esitetyt toivelahjat saattavat tuntua painostavilta ja saattavat aiheuttaa todellista huolta ja stressiä valmistauduttaessa suureen päivään.

Kyseessä on oikea oravanpyörä: lelualan yritykset julkaisevat yhä enemmän tuotteita, jotka on suunnattu lapsille ja vanhemmat tuntevat paineita ostaa nämä tuotteet ja samalla pitää lastensa lahjojen määrä samalla tasolla, jonka muut lapset saavat. Lopulta tämä johtaa siihen, että juhlakauden päätyttyä ovimatolle ilmestyy postiluukusta suuri luottokorttilaina.

Mutta sen sijaan, että sortuisi leluteollisuuden käyttämiin houkuttelutekniikoihin, jotka saavat vanhemmat kuluttamaan enemmän rahaa kuin heillä oikeastaan olisi varaa kuluttaa, lelujenjakojuhlat voivat tarjota yksinkertaisen ratkaisun joulun ylikulutukseen ja antaa lapsille mahdollisuuden leikkiä useammilla leluilla kuin he olisivat voineet koskaan edes kuvitella olevan mahdollista.

Jopa eniten toivotut lelut päätyvät pian lelukoppaan, koska lapset kyllästyvät melko nopeasti uusiin lahjoihinsa, joten kutsumalla muutaman pienen ystävän kylään leikkimään yhdessä voit kannustaa lapsiasi jakamaan lelunsa ja antaa heille mahdollisuuden kokeilla myös joitakin toisia leluja, joita heidän ystävänsä tuovat mukanaan.

Tämä ei ainoastaan kannusta jakamiseen ja toisten lasten kanssa kommunikoimiseen, vaan vanhemmat voivat myös tuntea hieman vähemmän paineita ostaa lapsilleen joka ikisen lahjan, joka löytyy heidän lastensa toivelistalta, koska he voivat leikkiä jonkun toisen lelulla muutamia tunteja, vaikka eivät saisikaan kyseistä lelua ikiomaksi.

Jos sinulla on läheinen vanhempi-ystävä-piiri, voit jopa ”ostaa” leluja muutamaksi päiväksi, jotta lapsellasi on aina useita leluja, joilla hän voi leikkiä joululoman aikana.

Jotta vältyttäisiin kinasteluilta siitä, kuka lelun omistaa, nimitarra-valikoimamme on täydellinen tapa nimikoida lelut ja lopettaa kiistat siitä kuka omistaa mitä. Nimitarroja on saatavana usean värisinä ja useilla erilaisilla fonteilla. Voit kiinnittää nämä tarrat ennen lelunjakojuhlia, jotta jokainen identtinen tai samanlainen lelu löytää aina kotiin alkuperäisten omistajiensa kanssa.

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja nimitarroistamme ja ala suunnitella jouluisia lelunjakojuhliasi jo tänään.

Tagit: Lasten joululahjat, lelunjakojuhlat, nimitarrat