4 vinkkiä, jotka auttavat lastasi sisäistämään joulun todellisen merkityksen | Nimilaput.fi
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Ilmainen toimitus!
4 vinkkiä, jotka auttavat lastasi sisäistämään joulun todellisen merkityksen
21
December

4 vinkkiä, jotka auttavat lastasi sisäistämään joulun todellisen merkityksen

  • Laura T.

On taas se aika vuodesta, jolloin vietämme koko päivän yhdessä perheidemme kanssa, juhlien, nauraen, syöden röykkiöittäin ruokaa ja saaden valtavasti lahjoja. Olemme niin lumoutuneita tämän vuodenajan kodikkuudesta, että on usein helppo unohtaa, mistä joulussa on todella kyse. Se ei ole vain päivä, jolloin näytämme toisillemme välittämistä lahjoin, vaan se on päivä, jolloin todella arvostamme saamiamme siunauksia, opimme arvostamaan sitä mitä meillä on ja jakamaan tämän oppitunnin toisten kanssa. Ennen kuin tänä jouluna ahdat itsesi täyteen joulutorttuja, mikset osallistuisi lastesi kanssa muutamaan jouluaktiviteettiin, jotka korostavat tämän juhlakauden todellista merkitystä?

Mene kirkkoon

Kirkko tarjoaa sinulle rauhoittumispaikan, jonne TV:n ja videopelien houkutukset eivät yllä ja antaa sinulle mahdollisuuden viettää hieman laatuaikaa lasten kanssa poissa ruudun ääreltä. Kirkot tarjoavat monia aktiviteetteja, joihin voitte osallistua yhdessä, kuten joululaulujen laulamista tai jouluisen jumalanpalveluksen seuraamista, jossa korostuu syntymäkertomus.

Tee lahjoitus

Joulu on oivallista aikaa kannustaa lapsiasi auttamaan hädänalaisia ihmisiä. Tämä on myös upea tapa opettaa heille, että heidän tekemänsä pienet asiat auttavat. On olemassa monia yksinkertaisia asioita, joita voitte tehdä, kuten hankkia säilykepurkkeja ja muita ruokatarvikkeita ja jakaa niitä kodittomien majapaikkaan tai jopa lahjoittaa vanhoja leluja ja pelejä, joita lapsesi eivät enää halua pelata, taikka vaatteita lapsille, jotka tarvitsevat niitä omia lapsiasi enemmän. Jopa keksien leipominen ja niiden vieminen iäkkäille naapureille voi todella piristää naapurin päivää.

Ole luova

Syntymäkertomukseen liittyvän kohtauksen askartelu näyttäväksi asetelmaksi on tämän joulun upea aktiviteetti, joka sopii tehtäväksi erityisesti, jos ulkona on liian huono sää ulkoaktiviteeteille. Tarvitset ainoastaan pahvilaatikon ja maaleja. Tämä aktiviteetti ei ainoastaan anna sinulle mahdollisuutta viettää laatuaikaa lastesi kanssa, vaan se antaa sinulle myös mahdollisuuden keskustella heidän kanssaan Jeesuksen syntymästä ja uskonnosta ja siitä mitä ne merkitsevät heille. Voit jopa käyttää taideteosta seuraavan vuoden koristelujesi keskipisteenä!

Kerro tarinoita

Lapsilla on usein vilkas mielikuvitus eivätkä he rakasta mitään muuta niin paljon kuin istumista kanssasi hyvää tarinaa kuunnellen. Ja tarinat ovat uskomattomia, koska ne tarjoavat meille näkymän moniin erilaisiin, taianomaisiin maailmoihin, joiden kautta tutustumme johonkin täysin uuteen. Urheus. Rohkeus. Rakkaus. Ystävällisyys. Kerrotpa sitten uudelleen tarinan Jeesuksen syntymästä taikka itse keksimäsi hauskan tarinan, päätä tarina tärkeään opetukseen, jonka merkityksen lapsesi saavat itse keksiä.

Tagit: Joulu, Joulumieli, Joulun merkitys