Kuinka kertoa lapsille vieraiden ihmisten vaarasta aiheuttamatta turhaa huolta | Nimilaput.fi
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Ilmainen toimitus!
Kuinka kertoa lapsille vieraiden ihmisten vaarasta aiheuttamatta turhaa huolta
22
November

Kuinka kertoa lapsille vieraiden ihmisten vaarasta aiheuttamatta turhaa huolta

  • Laura T.

Lapset ovat luonnostaan luottavaisia toisia aikuisia kohtaan, ovathan he kokeneet ystävällisyyttä ja lämpöä perheenjäsenten, opettajien sekä terveydenhuollon ammattilaisten taholta, joten on helppo ymmärtää, miksi heidän saattaa olla hieman vaikeaa ymmärtää vieraiden ihmisten aiheuttamaa vaaran mahdollisuutta.

Joka tapauksessa on meidän vanhempien vastuulla kasvattaa lapsemme ymmärtämään vieraiden ihmisten aiheuttama vaaran mahdollisuus sekä opettaa heille, kuinka toimia aikuisten kanssa. Tämä kaikki meidän pitäisi tehdä niin, ettemme aiheuta lapsillemme turhaa huolta, mikä voikin olla melko haastava tehtävä.

Tämän vuoksi loimme yksinkertaisen oppaan auttamaan sinua opettaessasi lapsiasi suhtautumaan vieraiden ihmisten aiheuttamaan vaaraan hauskalla ja ei-uhkaavalla tavalla, joka on helppo ymmärtää eikä aiheuta stressiä.

Kuka on vieras?

Ensinnäkin, on tärkeää, että keskustelet lapsesi kanssa siitä, kuka on vieras ihminen. Selitä lapsellesi, että vieras on sellainen henkilö, jota lapsesi ei ole tavannut aikaisemmin.

Vaikka haluatkin vakuuttaa lapsellesi, että maailma on yleisesti ottaen turvallinen paikka, sinun tulee myös kertoa, että vaikka osa vieraista ihmisistä onkin kivoja, niin kaikki eivät suinkaan ole. Yksi hyvä tapa lähestyä tätä asiaa on käyttää koiria esimerkkinä, huomauttamalla, että osa koirista on leikkisiä, kun taas jotkut saattavat purra, minkä vuoksi niihin tulee suhtautua varovaisuutta noudattaen.

Tämä rajaa tilanteen sellaiseen asiayhteyteen, jonka pieni lapsi ymmärtää.

Luotettavien aikuisten tunnistaminen

Jos lapsesi sattuu eksymään, haluat, että hän etsii käsiinsä luotettavan aikuisen, kuten poliisin.

Tee tilanteen pohjalta peli lataamalla clipart-kuvia poliiseista, vartijoista, opettajista ja muista auktoriteettihenkilöistä ja tutustu lapsesi kanssa heidän rooleihinsa sekä jaa heidät lapsen kanssa ryhmiin heidän työnsä perusteella, koska tämä auttaa lasta muodostamaan kuvan aikuistyypeistä, joihin voi luottaa perheen ulkopuolella.

Vieraussääntö

Kun lapsesi tunnistaa aikuiset auktoriteetin perusteella, voitte kokeilla seuraavaksi pientä roolileikkiä, jossa on useita skenaarioita. Kysy lapseltasi esimerkiksi, mitä teet, jos et löydä isää/äitiä supermarketissa.

Opeta roolileikin kautta lapsellesi, että hänen tulee löytää auktoriteettihenkilö eikä hänen tule puhua kenellekään muulle vieraalle aikuiselle, elleivät hänen vanhempansa ole paikalla. Opeta häntä sanomaan kohteliaasti, että häntä on kielletty puhumasta vieraille, jos häntä lähestyy kuka tahansa, joka ei ole hänen ”turvallisten aikuisten” listallaan. Lisäksi opeta lapsellesi, ettei hänen tule koskaan poistua alueelta etsimään perheenjäseniään.

Tunnistaminen

Jos joudut eroon lapsestasi ja olet opettanut hänelle ylläolevat askeleet, antaa sinulle mielenrauhaa se, että lapsellasi on mukanaan erittäin tärkeä identifiointiväline, jotta sinuun voidaan helposti ottaa yhteyttä lapsen löydyttyä.

Uudelleen käytettävät rannekkeemme sisältävät oleellista tietoa, kuten lapsesi nimen ja sinun kännykkänumerosi, jos joudutte toisistanne erillenne. Rannekkeet eivät ole ainoastaan kestäviä ja vedenkestäviä, vaan lapset myös rakastavat niiden käyttämistä niiden värikkäiden kuvioiden ansiosta.

Tagit: vieraiden ihmisten aiheuttama vaara, lapsen turvallisuus, nimirannekkeet